Manai ģimenei ļoti garšo šīs ar sieru pildītās kotletes. Es bieži tās gatavoju vakarā, lai vakariņās baudītu gardu maltīti, bet no rīta varētu uzsildīt brokastīs vai paņemt līdzi uz darbu uzkodām.
Mīļais lasītāj, atklāšu tev šo recepti – esmu pārliecināta, ka būsi sajūsmā. Pirmkārt, kartupeļi ir mūsu pamatsastāvdaļa – latviešu virtuves zvaigzne. Vārīti un samīcīti kartupeļi piešķir kotletēm maigu, krēmīgu tekstūru, kas ir pilnīgi piemērota, lai tajā iestrādātu piedevas. Kad tiek pievienots siers, tas kotletēm dod ne tikai papildu sāļumu un krēmīgumu, bet arī burvīgu “stiepšanās efektu”, kad tās vēl ir siltas. Jo īpaši, ja tiek izmantots siers, kas labi kūst, piemēram, Čedars, Mocarella vai pat vietējais Kaņepju siers.
Bet visu solu pa solim!
Lai pagatavotu kotletes, būs nepieciešami trīs lieli kartupeļi. Vispirms novārām kartupeļus. Kad kartupeļi gatavi, ļaujam tiem atdzist un nomizojam.
Pēc tam uz smalkās rīves sarīvējam kartupeļus, lai kotletes vieglāk apceptos un būtu pufīgas.
Sarīvētajiem kartupeļiem pievienojam:
2 olas;
Sāli pēc saviem ieskatiem;
3 ēdamkarotes miltu;
Maltus melnos piparus pēc garšas.
Visas sastāvdaļas rūpīgi sajaucam, līdz mīkla kļūst gluda, bez miltu kunkuļiem.
Pievienojam jebkurus zaļumus pēc savas gaumes. Man vislabāk patīk dilles, tās vajag sasmalcināt un iemaisīt kartupeļu mīklā. Pievienoju arī dažādus garšaugus, piemēram, Provansas garšvielas, piešķirot kotletēm īpašu aromātu.
Tālāk seko ĻOTI svarīgs solis, lai iegūtu pilnīgu garšu!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Kodes no tā baidās kā no uguns – ielieciet to savā skapī, lai saglabātu savas iecienītākās lietas, kažokādas un apavusby Anete Vītola
- Šis ceļojums bija īss, bet brīnišķīgs… Dziedātāja Samanta Tīna nāk klajā ar negaidītām ziņāmby Laura Blūma
- Skatoties uz šo attēlu, noskaidro, kura meitene ir iemīlējusies puisī – atbilde var būt noderīgaby Rinalds Bergmanis